POKLONICI  KLUBA MLADIH SDSS-a
VUKOVARA U POHODU SVETINjAMA DALMACIJE

     U organizaciji Kluba mladih SDSS-a grada Vukovara dana 29.-30. septembra 2007.g., poklonici iz Eparhije osječko-poljske i baranjske boravili su u dvodnevnoj posjeti svetinjama Eparhije dalmatinske, manastirima Krki i Krupi, a donijeli su i pomoć Bogosloviji i manastiru Krki u hrani i osnovnim namirnicama.
     U subotu 29. septembra navečer, nakon večernjeg bogosluženja a u sklopu „Tribine Sveta Tri Jerarha“, Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije je održao predavanje gostima i učenicima Bogoslovije Sveta Tri Jerarha na temu „Pojam duhovnog života u Crkvi“. Govoreći o potrebi obnove duhovnog života Episkop Fotije je naglasio osiromašenje zapadnog čovjeka što je vidljivo u prenaglašavanju spoljašnje ljepote u pokretu renesanse.
     Sa druge strane istok je doživio iskušenje bogobornog ateizma. Episkop Fotije je dalje razložio prisutnim potrebu i način obnove duhovnog života kroz Svetu Liturgiju i zajednicu sa Isusom Hristom.
     U nedelju 30. septembra Episkop g. Fotije je u manastiru Krki služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju kojoj su sasluživali jerej Vlado Nedeljković iz Eparhije osječko-poljske i baranjske i bratstvo manastira Krke. Nakon besjede Episkopa Fotija, prisutnima se u ime gostiju biranim riječima zahvalio jerej Vlado Nedeljković, nakon čega je priređena trpeza ljubavi.
     U nastavku posjete poklonici su obišli i manastir Krupu.


   
 
*
КОНТАКТ -:_:-
KONTAKT *
:  :  :
Copyright 2004 SPC - Dalmatinska Eparhija.

Designed by SeRGio